タイトル
     2023 年度 前期  教育学部 学校教育教員養成課程 日英区分 :日本語 
  
英会話 IA
English Conversation IA
  
ナンバリング 科目分野
ELE1011   教育学部専門科目
担当教員(ローマ字表記)
  ミラー, ブルース [Miller Bruce]
対象学生 対象年次 単位数
  1~4 2
必修・指定選択・選択の別 曜日時限 教室
  火5 全学講義棟 1-201
科目群 講義番号
  Y28192
クラス指定  
教育学部 学校教育教員養成課程 (Faculty of Education /Training Course for School Teachers)
 
他との関連(関連項目)  
Nothing particular
 
履修条件(授業に必要な既修得科目または前提知識)  
A basic ability ( at least high-beginner level ), to understand and communicate in spoken English is essential.
 
テーマ・副題  
The aim of this course is to improve basic English skills especially for speaking and listening, and apply them to a variety of topical discussions. Classroom activities and tasks will also provide many chances to actively use English in order to improve interactive communication and discussion abilities and build confidence. This will be done through ongoing group discussion work, debates and presentations. Evaluation will mainly be done with small quizzes and presentations.
 
授業科目の到達目標  
Students will learn how to improve their interactive communication skills and manage conversations better though organized discussions. Students will also learn how to research and organize their ideas as presentations and work on delivery skills to help get their ideas across more effectively and also learn the importance of properly crediting sources to avoid plagiarism. Critical thinking skills to both self and peer-assess as well as apply to discussion topics will also be developed.
 
『ディプロマ・ポリシー』を含む学部・研究科・学科等の学修・教育目標との関連  
General-purpose ability to utilize knowledge and skills. Ability to communicate using English. Information literacy and presentation skills which are related to Department of Education goals of training competent and high-quality teachers and to acquire both teaching expertise and academic/cultural expertise.
知識・技能を活用できる汎用的な能力 ・英語を用いて意思を疎通させる能力 ・情報リテラシーとプレゼンテーション能力を養う ( 力量のある質の高い教員養成を主眼とする。専門的教育にて教職の専門性と学問・文化の専門性の両方を修得する。)
 
授業キーワード  
Interactive communication, listening, reading, speaking, discussions, self-assessment, critical analysis
 
授業の内容  
This course is divided into two lecture sections ( A & B )
 
授業の方法  
Textbook activities, listening exercises, conversation, mini-tests, vocabulary building, writing exercises, homework activities, group work
Pre-class and post class activities will include but are not limited to:
- Completing homework activities on time (be prepared to spend at least 2 hours a week)doing outside assignments
- Vocabulary building and review should be done after each class
- Group task work will require active participation and discussion, so please be prepared to contribute
- This class will be done face-to-face on campus. In the event that any sudden changes become necessary to the teaching style or schedule, students will be notified in advance on Risyu Portal. Schoology will occasionally be used for the uploading of materials ( including study handouts, assignments, and presentations). In the case where changes to the teaching style might occur, for any on-demand lessons given, submission of homework will count towards attendance.
Please note, this class will be taught only in English.




 
事前準備学修・事後展開学修  
C)[8回の授業で1単位の科目(新設のAL科目など)]  授業1回あたり合計4時間の事前準備・事後展開学修が目安となります。

1 回あたり合計4時間の事前準備・事後展開学修が目安となります。なお、事前学修においては指定された範囲の資料をよく読み、疑問点をピックアップしておいてください。また、事後学修においては、授業内容の重要ポイントを整理し、指定された課題に取り組んでください。
 
授業展開(スケジュール)  
No.内容
第1回 Course orientation & getting to know each other
第2回 Topic: People - Goal: Learning to go further with basic introductions and asking questions / Quiz #1
第3回 Topic: Occupations (1) - Describing people & different occupations
第4回 Mid-term presentations
第5回 Topic: A Day in the Life - Goal: Talk about hobbies and interests / Quiz #2
第6回 Topic: Special events - Goal: Describing a traditional event / Quiz #3
第7回 Rehearsals for final presentations
第8回 Final presentations and course wrap up
第9回 Topic: Going places (1) - Goal: Ask for & give personal travel information
第10回 Going places (2) - Goal: Describe a travel memory / Quiz #1
第11回 Topic: Offering travel notes & tips
第12回 Mid-term presentations
第13回 Topic: Food (1) - Goal: Ordering a meal
第14回 Food (2) - Goal: Describing food flavors & textures / Quiz #2
第15回 Topic: Food customs & culture - Goal: Sharing food customs & culture from around the world / Quiz #3 / Rehearsals for final presentations
第16回 Final presentations and course wrap up
 
授業の詳細(履修登録学生のみ閲覧可)  
WebClassへ
 
成績評価の方法と観点  
1. Attendance and Participation: 20%
2. Assignments and Homework: 30%
3. Quizzes and Presentations: 50%
 
成績評価基準  
埼玉大学単位修得の認定に関する規則に基づき、履修者が授業の到達目標をどれだけ達成したかに応じて以下の通り評価する。
「到達目標を超え、全般的に特に秀でている」 =GP:4 = S
「到達目標を超えており、部分的に秀でている」 =GP:3.5=A+
「到達目標を超えている」 =GP:3 = A
「到達目標に十分達しており、部分的に秀でている」 =GP:2.5=B+
「到達目標に十分達している」 =GP:2 = B
「到達目標に最低限達しており、部分的に B 以上の水準にある」=GP:1.5=C+
「到達目標に最低限達している」 =GP:1 = C
「到達目標に達していない」 =GP:0 = D
「到達目標の達成度を測る材料がない」 =GP:0=F
 
テキスト  
教科書1 ISBN 9780357113684
書名 World English 1
著者名 John Hughes & Martin Milner 出版社 Cengage Learning 出版年 2020
備考 3rd Edition
 
参考図書  
参考書1 ISBN
書名 Nothing Particular
著者名 出版社 出版年
備考
 
学生へのメッセージ  
Let’s enjoy communicating and improving our skills in English together!
 
人数制限 ※詳細は「その他・備考」欄を参照してください。  
Nothing particular
 
連絡先(電話番号)  
Nothing particular
 
連絡先(メールアドレス)  
Please contact me using Web Class for questions about this class
 
オフィスアワー  
During class hours or using Web Class
 
連絡先(ホームページ、その他)  
Nothing Particular
 
関連ホームページ  
Nothing particular
 
その他・備考  
Nothing particular
 
ページの先頭へ